Vrije Basisschool SINT-LUTGART : Welkom van klein tot groot.

Blog van jacky.vandamme

V2L3 Moederdag

De leerlingen van het derde leerjaar wensen alle mama's een fijne Moederdag toe!

 

Moederdag

Met de vijfdeklassers staken we toneeltjes in elkaar over wat er zou gebeuren als mama's niet bestonden. Het grappige en geslaagde resultaat zie je in dit filmpje!


 

De schoolraad van onze school...

 
De schoolraad is een orgaan dat om de vier jaar opnieuw wordt samengesteld. In de raad zetelen vertegenwoordigers van het personeel, de ouders en de lokale gemeenschap. 
 
De afgevaardigden van de ouders worden verkozen door de ouders. De afgevaardigden van het personeel worden gekozen door de personeelsleden. De leden van de lokale gemeenschap worden gekozen door bovenstaande geledingen.
 
Er wordt een aantal keren per schooljaar vergaderd, waarbij het schoolbeleid op de agenda wordt geplaatst. De schoolraad is een participatieorgaan waarin overleg en advies centraal staan. De leden van de schoolraad kunnen informatie vragen over alles wat met het schoolleven te maken heeft. Ook kan deze raad formeel adviezen doorgeven naar de directie van de school toe. Het schoolbestuur blijft altijd de eindverantwoordelijke.
 
 

Leden van de schoolraad :

Leerkrachten: Sofie Deschryvere Michelle Chielens
Ouders: Ilse Vynckier en Veroniek Gysels
Lokale gemeenschap: Luc Vanneste Trees Vermont
 
 

 

nieuwsbrieven

 

Beste ouders,

Naast de vele foto's en verslagjes over de activiteiten in onze school willen we ook plaats voorzien voor enkele praktische inlichtingen. Dit doe we aan de hand van deze nieuwsbrieven die op geregelde tijdstippen zullen verschijnen.

 

Familienieuws Pasen 2021
Familienieuws kerst 2020
Familienieuws juni 2020

 

 

 

 

V2K3 Herfstwandeling

K3v2 Herfstwandeling

Met alle zintuigen op herfstwandeling
We mochten met een gids het stadspark verkennen. De kleutertjes zochten de kabouters die verstopt zaten. Bij iedere kabouter kregen ze een opdracht:-een bladertapijt maken,herfstkleuren zoeken,kriebelbeestjes ontdekken,een mandje met noten vullen,geblinddoekt voelen en herkennen van een herfstblad,takje,pluim,de omtrek van een jonge/oude boom meten, bladerranden ontdekken…
De buitenlucht maakt hongerig,een koekje en ons drankje smaakten die ochtend dubbel zo lekker!
Het werd een reuzeleuke voormiddag waar we veel bijleerden!

 

Inhoud syndiceren